Квартири подобово в Україні
Реєстрація або Мій кабінет Увійти
Miete - квартири в Україні  
Список
Місто
Фільтри
Пошук квартири:

Осінні ціни на квартири подобово у Києві, Одесі і Львові

Найбільші міста країни завжди готові запропонувати приїжджим багато цікавих подій, які змусять їх залишитися на довше. А ситуація на ринку подобової оренди квартир якнайкраще сприяє візиту в будь-яку пору, адже пропозицій про оренду квартир не бракує. Але на які ціни слід розраховувати, де саме і за скільки найвигідніше поселитися цієї осені на кілька днів у Києві, Львові чи Одесі?

Чого очікувати восени від цін на квартири в Києві?

Після періоду літніх відпусток столиця налаштовується на звичний насичений темп життя, люди з’їжджаються на роботу після відпочинку і вулиці заповнюють туристи, яких зацікавили численні київські форуми, конференції, виставки. Відповідно, попит на квартири подобово в Києві збільшується, а отже, ростуть і ціни.

Однокімнатна квартира в самому центрі столиці, неподалік Хрещатика та відомих визначних місць, коштуватиме для 2-3 людей від 750 гривень за добу проживання. Оренда двокімнатної для 4 гостей обійдеться у 900-1000, трикімнатної для 6 осіб – у 1350-1500 гривень за добу. Такі ціни будуть актуальними для житла категорій економ та стандарт, де підключені телебачення та інтернет, передбачені вся побутова техніка, постільна білизна та інші основні зручності. Розкішні апартаменти класу VIP обійдуться Вам значно дорожче – від 1500 до 4000 гривень залежно від кількості спальних місць.

Зекономити на житлі в столиці завжди можна знявши квартиру в Оболонському, Святошинському, Дарницькому чи Дніпровському районах. За проживання в найдешевшій однокімнатній квартирі тут доведеться заплатити від 450 гривень, двокімнатна коштує від 550 гривень, трикімнатна – мінімум 800 гривень за добу. При цьому умови проживання будуть на тому ж рівні, що і в аналогічному житлі в центрі, просто Вам не доведеться переплачувати за вигідне розташування.

Проте одною із головних особливостей ринку подобової оренди житла в Києві є широкий вибір квартир різних цінових категорій у будь-якому районі. Через це конкуренція серед власників завжди на високому рівні, тож знижки і особливі пропозиції – не рідкість. Таким чином, багато господарів готові поторгуватися з клієнтами, знизити ціну на 5-10% при довготривалій оренді або за незначну доплату організувати додаткові сервіси, наприклад, зустріч на вокзалі.

Квартири подобово в Одесі – як змінилися ціни восени

Ситуація на ринку подобової оренди житла в Одесі на початку осені ще остаточно не стабілізувалася. З одного боку, високий сезон закінчився і охочих переплачувати за житло, щоб помилуватися осіннім морем, буде значно менше. Через те більшість власників уже знизили ціни на 100-200 гривень. З іншого, ще далеко не всі туристи роз’їхалися по домівках після гучного святкування дня міста, яке відбулося на початку вересня. А в найближчі тижні в Одесі очікується чимало концертів відомих виконавців, театральних прем’єр і розважальних шоу, які приваблять гостей. Тож деякі орендодавці поки що не квапляться зі значними знижками.

Але в будь-якому випадку ціни на квартири подобово в Одесі восени залежатимуть ще й від інших факторів – розташування житла і зручностей у ньому. Якщо влітку найпопулярнішими були варіанти біля моря, то зараз приїжджі надають перевагу центру міста або навіть віддаленим районам зі зручною транспортною розв’язкою. Таким чином, на оренді квартир поруч з основними пляжами можна буде зекономити, адже їх вартість знизилася. Так проживання в однокімнатній квартирі біля Аркадії, Ланжерона чи Відради коштуватиме від 500 гривень, за дві чи три кімнати доведеться заплатити від 600 і 800 гривень за добу відповідно. Ціни на апартаменти VIP-категорії коливатимуться від 800 до 1500 гривень за добу.

В центрі Одеси, поруч з Дерибасівською чи Приморським бульваром, проживання обійдеться від 500 до 1200 гривень за добу залежно від того, яку квартиру Ви оберете – одно, дво- чи трикімнатну і скільки спальних місць у ній буде передбачено. Оренда житла у Київському, Суворівському чи Малиновському районах може коштувати на 100-200 гривень дешевше. Проте зауважте, такі ціни актуальні на буднях, у вихідні та свята, а також під час проведення особливих заходів (великих концертів, виставок, фестивалів) вартість швидше за все буде вищою.

У скільки обійдеться оренда житла у Львові?

Не встиг закінчитися книжковий форум, як Львів почав готуватися до нового свята - Lviv Coffee Festival. Трохи пізніше, у жовтні, тут очікується свято сиру і вина та національне свято шоколаду, тож потік туристів у місто буде стабільно високим впродовж всієї осені. Крім того, щовихідних, а інколи й на буднях, у Львові проходять великі концерти, популярні театральні вистави, перформанси та інші культурні події. Вони стануть приємним сюрпризом для тих, хто приїхав сюди у справах і готовий залишитися на день-два для відпочинку.

Велика частина приїжджих для проживання традиційно обере квартири подобово у Львові, тож власники вже готуються до збільшення попиту і піднімають вартість оренди. Тому ціни на деякі квартири можуть зрости вдвічі. Але перед бронюванням наперед обговоріть з господарями всі нюанси ціноформування – можливо при тривалій оренді чи поселенні на буднях Вам запропонують непогані знижки.

Оренда однокімнатної квартири для 2-3 осіб в центрі Львова, неподалік від площі Ринок і проспекту Свободи, коштуватиме від 400 гривень за добу. Двокімнатна квартира зі всіма умовами для 4-5 людей обійдеться в 500-600 гривень і більше, трикімнатна з 6-8 спальними місцями – від 800 гривень за добу. Ціни на проживання можуть бути більш оптимістичними у трохи віддалених від центру районах – Залізничному, Личаківському, Шевченківському. Однокімнатні квартири подобово обійдуться тут від 350 гривень, двокімнатні і трикімнатні – від 400 і 650 гривень відповідно. У цю вартість зазвичай входять користування технікою, посуд на кухні, Wi-Fi, необхідні засоби особистої гігієни та інші стандартні зручності. Звісно, житло з євроремонтом і особливими вигодами (плазмовий ТВ, джакузі, ортопедичні матраци тощо), в якому б районі воно не було розташоване, коштуватиме на кілька сотень дорожче.

Як бачимо, осінь у Києві, Львові та Одесі буде насиченою культурними подіями, що відобразиться на вартості оренди житла. Тож якщо Ви запланували на найближчі тижні візит в одне із цих міст, потурбуйтеся про оренду квартири заздалегідь і гарно відпочиньте у комфортній обстановці.


Коментарі:

userpic