Квартири подобово в Україні
Реєстрація або Мій кабінет Увійти
Miete - квартири в Україні  
Список
Місто
Фільтри
Пошук квартири:

Що подивитися у Чернігові за день – короткий путівник

Чернігів - одне з найцікавіших міст України, де унікальна історія поєднується з сучасністю. На кожного тут чекає безліч яскравих вражень. Розкажемо, про найцікавіші місця, які можна побачити за цілий день.

Чернігів

Відомі місця, які варто відвідати

До списку must-see туристичних локацій входять:

• Вал або Чернігівський дитинець розташований у найстарішій частині міста, де за часів Київської Русі була резиденція князя та місцевої знаті. Фортецю захищали високий вал і рови. В теперішній час Вал - це парк на підвищенні з безлічю визначних пам'яток архітектури (Спаський собор, колегіум, Борисоглібський собор, будинок Івана Мазепи, музеї, храми) і з якого відкриваються дивовижні види на місто. Тільки уявіть, які фоточки тут вдасться зробити на згадку!

• Антонієві печери – комплекс з численних підземних церков та келій, побудованих на чотирьох різних рівнях. Легенда свідчить: в Антонієвих печерах існують таємні ходи до Києва.

• Каланча - оглядова вежа, височіє на території колишньої пожежної частини і є окрасою центра. Об’єкт був споруджений у 1913 році, а зараз будівлю використовують, як торгово-офісний центр.

• Земельний банк зачаровує стилем «модерн». Оригінальна форма будинку у вигляді триярусної вежі з шатровим верхом робить його схожим на казковий палац. Додаткової привабливості додає різноколірна майоліка. На сьогоднішній день в колишньому приміщені Дворянського банку знаходиться Наукова бібліотека ім. Володимира Короленка.

• Чорна могила - курган, має вигляд велетенської піраміди з землі, а перша згадка про неї датується 1147 роком. За народними переказами, саме тут було поховано князя Чорного - засновника Чернігова.

Єлецький монастир

Відомі місця, які варто відвідати

Архітектурний ансамбль міських храмів заслуговує особливої уваги. Це Катерининська церква на в’їзді у місто, кам’яна церква на честь Параскеви-П'ятниці, княжа усипальниця собора Бориса й Гліба з величними срібними воротами і трьохсотрічна дзвіниця Троїцького монастиря висотою 56 метри на яку можна піднятися.

Для знайомства з цим містом, його історією та архітектурою, краще виділити кілька днів. Якщо обожнюєте подорожувати наодинці, можливо, буде вигідніше зупинитися в хостелі, ніж в готелі. У випадку мандрівки з сім'єю, скоріш за все, найкращим варіантом буде винайняти подобово квартиру у Чернігові. Плюси очевидні: проживання в одному приміщенні і практично вдвічі дешевше за готельний номер.

Центр панорама

Як незабутньо провести день

Всенародно улюбленим місцем відпочинку влітку є світломузичний фонтан з лабрадориту, а в будь-яку пору року романтики призначають побачення поблизу Красного мосту. Прихильникам драйву буде до вподоби відвідування картингу або ж квест-кімнати, боулінгу і клубу віртуальної реальності. Вечір карколомних пригод гарантовано!

Місцеві ресторації, кафе та бістро пропонують вражаюче різноманіття страв – від відомих європейських рецептур до автентичних смаколиків Чернігівського краю. Тут можна не тільки смачно поїсти та відпочити, але й поринути в унікальну атмосферу завдяки майстерно створеним інтер'єрам.

У кожного закладу є своя неповторна риса, яка робить його особливим. Ресторан «Сенатор» славиться відмінним гриль-меню, кафе «Цапа» зачаровує пахощами свіжої випічки, а ресторан «Буба Хінкальня» є гастрономічною Меккою грузинської кухні. Скуштувати найкращих вареничків можна в «Балуваній Галі», де вигадливість начинок вразить навіть затятого гурмана. Візитівкою закладу «Паста-баста» вважають італійські піци й славнозвісні «вусаті середи» - дні, коли власники вусів отримують 50% знижку. У кафе «Медуша» відвідувачам запропонують посмакувати та придбати 30 різновидів запашного меду, а також десерти і напої з нього.

Кафе Цапа

Чернігів – гостинне місто, до якого хочеться повертатися знову і знову! Головне, заздалегідь визначитися з власними уподобаннями, вирішити де зупинитися та прихопити у подорож не тільки валізи, але й гарний настрій.



Коментарі:

userpic