Квартири подобово в Україні
Реєстрація або Мій кабінет Увійти
Miete - квартири в Україні  
Список
Місто
Фільтри
Пошук квартири:

Ціни на квартири подобово у великих містах на початку зими

Перші тижні грудня – це своєрідний перехідний період між стабільними в ціновому плані осінніми місяцями та передсвятковим подорожчанням квартир подобово. В одних містах власники вже підняли вартість оренди, в інших – не квапляться з цим, спочатку очікуючи підвищення попиту. Від чого ж залежать такі тенденції і до яких цін все-таки готуватися?

Вартість оренди квартир подобово у Києві

Ціни на квартири подобово у різних районах Києва продовжують суттєво відрізнятися – як і раніше, проживання в центрі обійдеться дорожче, ніж у мікрорайонах, віддалених від нього. Але передноворічний стрибок тарифів торкнеться практично будь-якого житла, незалежно від його розташування та цінової категорії.

Багато власників уже переглянули вартість з огляду на початок опалювального сезону – на утримання квартири йде більше коштів, тому без підняття цін оренда може стати нерентабельною. Не сприяє суттєвим знижкам і зростання комунальних платежів.

Однокімнатні квартири у таких мікрорайонах столиці, як Оболонь, Дарниця чи Святошино, коштуватимуть від 300 гривень за добу. Житло з такими ж зручностями в центрі, поруч з Хрещатиком, на Печерську або біля залізничного вокзалу обійдеться дорожче – від 400 гривень. За добу проживання у двокімнатній квартирі в Києві доведеться заплатити від 450 гривень, якщо це розкішні апартаменти в центральних районах, ціна може досягати 1000 гривень. Мінімальна ціна за оренду трикімнатної – 700 гривень.

Харків – у скільки обійдеться проживання в грудні

Ціни на квартири подобово у Харкові на початку зими починають зростати повільними темпами. Стрибок тарифів очікується в останніх числах місяця, коли почнуться бронювання на новорічні свята. Зняти однокімнатну квартиру в місті можна за 230-300 гривень, двокімнатну – за 350-500 гривень на добу. У цю вартість зазвичай входять всі стандартні зручності – телебачення, інтернет, основна побутова техніка, кухонне приладдя і постіль. Житло зі свіжим ремонтом, авторським дизайном та додатковими зручностями може коштувати дорожче.

Подорожчання орендної плати у Львові

В перші тижні грудня Львів продовжує приваблювати туристів багаточисленними культурними заходами та спортивними матчами на «Арені Львів». Через те кількість охочих відвідати місто не зменшується, а попит на квартири подобово у Львові залишається стабільним. Але оскільки він ще не досягнув свого піку, власники намагаються привабити клієнтів і поки що не піднімають цін.

Доба проживання в однокімнатній квартирі у Львові коштує від 200 гривень, у дво- чи трикімнатній – від 300 і 450 гривень відповідно. Але якщо Ви наткнулися на ціну 700-800 гривень за добу, не дивуйтеся – така вартість актуальна для апартаментів VIP-класу в історичній частині міста.

Такі ціни стануть приємним сюрпризом для іноземних туристів – в доларовому еквіваленті вартість проживання здасться гостям з-за кордону мізерною. Адже квартира з інтернетом, новим ремонтом, повністю мебльована і з сучасною побутовою технікою лише за 20-30 доларів – дуже вигідна пропозиція.

До чого готуватися гостям Одеси?

Попит на квартири подобово в Одесі впав ще в жовтні, коли закінчилися найгучніші міські свята і остаточно роз’їхалися гості після високого сезону. З початку зими власники вже готують квартири до наступного, новорічного, напливу туристів і підвищують ціни.

Мінімальна вартість оренди однокімнатної квартири подобово в Одесі складає 250 гривень, двокімнатної – 350 гривень, трикімнатної – 550 гривень. На вихідних та ближче до свят проживання обійдеться ще дорожче. Але у клієнтів завжди залишається можливість договоритися з власниками про знижку, особливо якщо планується довготривала оренда.

Ситуація з цінами в менших обласних центрах – Сумах, Черкасах, Чернігові і Луцьку

Невеликі обласні центри завжди більш лояльні до гостей з інших міст в формуванні цін на проживання. У Луцьку, Чернігові, Сумах і Черкасах безпосередньо з господарями квартир можна домовитися про оренду однокімнатної квартири для 2-3 осіб за 150-250 гривень за добу. А вже за 300-400 гривень за добу можна орендувати простору двокімнатну квартиру з 4-5 спальними місцями. Трикімнатні апартаменти пощастить зняти за 400-500 гривень. Звичайно, вартість може бути вищою в певні дні і залежать від розташування квартири, умов проживання, вигод.

Як бачимо, на початку зими ситуація з цінами у різних містах відрізняється. Але є загальні фактори, які впливають на формування тарифів – подорожчання комунальних, рівень попиту, конкуренція серед власників. Тож якщо Ви вже точно вирішили, куди поїдете відпочити або у справах, варто врахувати всі нюанси ціноутворення, щоб точно розрахувати витрати на квартиру подобово.


Коментарі:

userpic