Квартири подобово в Україні
Реєстрація або Мій кабінет Увійти
Miete - квартири в Україні  
Список
Місто
Фільтри
Пошук квартири:

50 причин відвідати Львів

Львів не випадково входить в ТОП міст світу обов'язкових до відвідування. Кожен, хоча б раз в житті, зобов'язаний відвідати це дивовижне місто. Ось тільки 50 причин, чому варто відвідати Львів. Насправді їх набагато більше. Ми зібрали найцікавіші місця. Після їх відвідування кожен буде зачарований унікальним шармом міста:

1. Музей під відкритим небом.

У Львові зосереджено більше 2 тисяч пам'яток. Більшість розташовуються в центральній частині, серед яких половина архітектурні пам'ятники. Обійти центр можна за один-два дні. У Старому місті кожна будівля заслуговує на увагу.

2. Площа Ринок.

Це місце називають «серцем Львова», посередині якого височіє ратуша. По периметру розташовані будівлі, побудовані в різні епохи. Піднявшись на ратушу, можна насолодитися приголомшливою панорамою міста.

3. Вірменський квартал.

Район відрізняється особливим плануванням і унікальною архітектурою. Окремий район Старого міста. Привертає в першу чергу Вірменським собором. Квартал багато років стояв в запустінні, будівлі вимагають реставрації. Але це не заважає туристам дивуватися його незвичайною архітектурою.

4. Оперний театр.

Розташований на проспекті Свободи. Визнаний одним з найкрасивіших на Україні.

5. Релігійні споруди.

Культурна столиця славиться костелами, храмами, монастирями. У неповторних релігійних будівлях втілилася скульптура, живопис відомих майстрів. Особливо гарні Домініканський собор, костел Святого Михайла, каплиця Трьох святителів, костел Святої Марії. У багатьох церквах зберігаються святині.

6. Високий замок.

Туристи піднімаються на Замкову гору, щоб насолодитися видом старовинного міста. Тут є оглядовий майданчик.

7. Прадавня аптека.

Зачаїлася в лабіринтах Старого міста. Знайти її можна на вулиці Соборній. Цікава екскурсія порадує видом старовинних меблів, банками з древніми рецептами, таємною лабораторією.

8. Личаківське кладовище.

Сімейні гробниці і пам'ятники зроблені руками майстерних скульпторів. Це справжні шедеври мистецтва! Тут поховано чимало легендарних особистостей: політики, спортсмени, музиканти, поети.

9. Палац Потоцьких.

У цьому місці можна затриматися на кілька годин. Тут не метушливо, затишно. Та й архітектура вражає. Палац знаходиться на вулиці Коперника.

10. Арт-дворики.

Уважний турист, прогулюючись по площі Ринок, в одному з вузьких вуличок помітить напис «Щось цікаве». Якщо сюди завітати, можна побачити галерею під відкритим небом, в якій експонуються скляні прикраси.

11. Вулиця Льва.

Славиться двориками, перетвореними львів'янами в музеї. Тут розташовується двір втрачених іграшок і дворик-галерея. Досить трохи відійти від площі Старий Ринок, щоб насолодитися незвичайним колоритом.

12. Дім легенд.

Відома на весь світ кав'ярня здатна здивувати кожного, і не тільки стравами. Біля дверей гостей «зустріне» трубочист. Якщо потерти його гудзик, бажання неодмінно збудеться. В оригінально обладнаній кімнаті зібрана колекція звуків - львівської зливи, річки, що протікає під землею, та інші. Є кімнати книжок, західної погоди, левів (символів міста).

13. Шоколад.

Фабрика по виробництві солодощів стала візитною карткою Львова. Тут можна подивитися, як готують смакоту, і насолодитися їх неповторним смаком.

14. Кава.

Галицька кава має свою історію. Ароматним напоєм з ранку насолоджується кожен львів'янин. Не випадково кажуть: «На каву до Львова». Та й кав'ярні розважають відвідувачів танцями, піснями, пікантними плітками.

15. Собор Святого Юра.

На дзвіниці храму розташований найстаріший дзвін.

16. Готель «Жорж».

Знаходиться на проспекті Свободи. Самий старовинний готель. Приваблює незвичайною архітектурою. Тут зупинялися багато знаменитостей.

17. Парк імені Франко.

Відмінне місце, щоб перепочити. Славиться своїми столітніми дубами.

18. Дух старої Австрії.

Можна відчути в кафе «Синя філіжанка». Спробуйте місцеві настоянки, вони вважаються кращими в світі.

19. Музей скла.

Єдиний у своєму роді. Тут можна побачити сучасні та давні вироби, привезені з різних куточків земної кулі. Музей знаходиться в підвалі будинку Палаццо Бандинеллі.

20. Музей «Русалки Дністрової».

Це дзвіниця зі старовинними годинами, один вид якої відразу привертає увагу. Присвячений появі першого альманаху на Західній Україні.

21. Кафе «Дзига».

Місцева богемна тусовка, де зосереджена концепція різних видів мистецтв - скульптури, живопису, перформансу.

22. Мазох-кафе.

Тут вас не тільки смачно і ситно нагодують, а й запросто закують в кайдани або відшмагають батогом!

23. Ресторан «Криївка».

Заклад стилізовано під приховане помешкання партизан УПА. Біля дверей стоять охоронці, які спочатку запитають пароль, а потім частують медовухою.

24. Дворики.

Обов'язково поблукайте. Дворики Львова неймовірно романтичні.

25. Ринок Вернісаж.

Розташований недалеко від Оперного театру. Саме тут можна купити найкращі галицькі сувеніри та красиві вишиванки.

26. Пивоварня «Правда».

Тут вас ознайомлять з процесом приготування хмільного напою і запропонують скуштувати пивка.

27. Фестивалі.

Коли б ви не вирішили відвідати Львів, у вас є можливість потрапити на фестиваль. Більшість заходів безкоштовні.

28. Чудові місцеві жителі.

Львів'яни завжди готові запропонувати свою допомогу. У вихідні місто гуляє, а біля пам'ятника Шевченку читають його неповторні твори.

29. Кафе «Старий Трамвай».

Славиться своєю кухнею. А столи для відвідувачів розміщені в старовинному вагоні!

30. Арсенал.

Фортификационное сооружение. Построен из больших каменных блоков. В здании представлена коллекция старинного оружия. Музей - единственный такого образца в Европе.

31. Леви.

Такої кількості скульптур і зображень хижаків ви не побачите ніде! Жоден турист не встоїть, щоб не сфотографуватися з царем звірів.

32. Стадіон «Арена Львів».

Побудований спеціально до чемпіонату з футболу, що проходив на Україні в 2012 році. Якщо ви екстремал, отримайте порцію адреналіну, зробивши стрибок в чашу стадіону!

33. Аквапарк «Пляж».

Поєднує не тільки розважальний, але і спортивний, оздоровчий відпочинок. Тут можна весело провести час і дітям, і дорослим. Аквапарк розташований на вулиці Княгині Ольги.

34. Пам'ятник Федорову.

Гордо височить біля Домініканського собору та Успенської церкви. Монумент першодрукареві став символічним книжковим порталом. Кожен день до нього приїжджає сотні туристів і місцевих жителів у пошуках раритетних і цікавих книжкових видань.

35. Галерея мистецтв.

Найбільша в Україні. В її колекції налічується близько 60000 експонатів. Ви можете насолодитися великими творіннями Рубенса, Левітана, Тиціана, та інших майстрів.

36. Стрийський парк.

Самий старовинний і великий в місті. На його території розташовується ботанічний сад. Біля входу - мальовниче озеро з лебедями, яких можуть погодувати всі бажаючі.

37. Органний зал.

Рідкісний феномен в Європі. Тут на місяць проходить більше 30 подій - від концертів органної музики до показів художніх фільмів під живу музику, візуальних інсталяцій. Будівля розташована на вулиці Степана Бандери.

38. Шевченківський гай.

В етно-парку під відкритим небом можна ознайомитися з багатьма експонатами народної архітектури. Територія парку поділена на 6 зон, в якій виставлені експонати з різних районів Західної України. Це місце використовують для проведення різних свят, фольклорних ярмарків і багато іншого.

39. Кафе «Львівські пляцки».

Справжній рай для ласунів. Тут вам запропонують скуштувати смачну галицьку випічку і ароматний чай з травами. Прогулюючись по площі Ринок, неодмінно загляньте сюди.

40. Львівський трамвай.

Просто покатайтесь на ньому. Ви не тільки зможете побачити чимало пам'яток, Старе місто, а й відпочити, неспішно насолоджуючись красивими видами.

41. Кафе «Marusя».

Такого розмаїття вареників ви не зустрінете більше ніде! Вони відрізняються за кольором і назвами. Скуштуйте зелені зі шпинатом або чорні з курячим м'ясом. Столики розташовані прямо на вулиці.

42. Карета.

Екскурсія по центру, наповнена романтикою! У ролі екскурсовода виступає кучер. Кінний екіпаж і неспішна прогулянка, що може бути краще?

43. Спальні райони.

Хочете познайомитися з сучасним містом та його мешканцями? Тоді вам сюди.

44. Кафе «Золотий дукат».

Автентичний, стильний заклад, що знаходиться в підвальному приміщенні. Відмінне місце, щоб відпочити. Меню різноманітне. Тут подають екзотичний напій - кава з яєчними жовтками. Кафе наводиться на вулиці Федорова.

45. Шахи.

Біля Оперного театру ви неодмінно побачите людей, що грають в настільну гру. Можна приєднатися до них і насолодитися грою, показавши своє вміння.

46. Ресторан «Дім легенд».

Доторкніться до таємниці. Всі зали закладу присвячені легендам міста. Влітку туристам пропонуються столики на терасі з чарівною панорамою на будиночки.

47. Прогулянка на площі Митній.

Тут знаходяться Глинянська брама, Квітковий годинник, монастир бернардинів. У невеликому сквері стоїть фонтан «Хлопчик».

48. Кафе «Під золотою рибкою».

Порадує душевною, домашньою атмосферою. Меню складається з єврейських страв, але має свої особливості. У ньому розповідається про життя львівських євреїв. Цікаво, що ціни відсутні, після завершення трапези доведеться торгуватися з офіціантами.

49. Кафе «Купіль».

Місце популярне, тому столик треба заздалегідь забронювати. Тут вам запропонують спробувати метрові ковбаси, пиво свого виробництва, і чимало оригінальних пивних закусок.

50. Замовити екскурсію.

На ваш вибір автобусні та пішохідні екскурсії.

Дізнайтеся, скільки коштують квартири подобово у Львові. І сміливо вирушайте в пригоду! Не витрачайте дорогоцінний час. Гуляйте і насолоджуйтеся. Повірте, ви забудете про все. І навіть якщо запізнетеся на поїзд, це не привід засмучуватися. А можливість насолодитися ще одним днем в чудовому старовинному місті!



Коментарі:

userpic
Оксана local Оксана
Ездили с друзьями на 3 дня. Все очень красиво. Исторический центр Львова, безусловно, поражает своей архитектурой. Были везде где только можно, но все таки пропустили много интересных мест. Обязательно приедем еще раз в этот уютный город. Нам очень понравился!
Відповісти | 27.02.2019, 14:36