Квартири подобово в Україні
Реєстрація або Мій кабінет Увійти
Miete - квартири в Україні  
Список
Місто
Фільтри
Пошук квартири:

Поїздка в Ужгород на вихідні: чим зайнятися, куди піти

Ужгород, Унгвар, Гунгвар або Унгуйвар – місто, територію якого в різний час населяли румуни, австрійці, словаки, даки, мадяри та хорвати. Все це позначилося на його еклектичній культурі та атмосфері. Місцева архітектура, кухня і навіть мова з вплетеними угорських, чеських і німецьких слів варті того, щоб присвятити їм вихідні.

Місто Ужгород, пішохідний міст

Як провести день в Ужгороді?

Головна визначна пам'ятка міста – величний Ужгородський замок на Замковій горі. На території – етнографічний музей і затишний внутрішній двір зі скульптурами та руїнами церкви. Поблизу знаходиться Скансен – музей під відкритим небом. Центральна вулиця Корзо заповнена кафе і сувенірними крамницями. Липова алея на набережній – найдовша в Європі, понад 2 км. А під час прогулянки звертайте увагу на дрібниці – по всьому місту заховані незвичайні мініскульптури. Невеликий, але затишний Ботанічний сад – окраса Ужгорода. Особливо ваблять місцеві магнолії. А якщо полюбляєте квіти – приїжджайте навесні на цвітіння сакури, якою засаджені вулиці Довженка та Ракоці.
Хрестовоздвиженський собор – яскравий приклад рококо, навпроти нього – сквер австрійської імператриці Марії-Терезії. А примітна помаранчева єврейська синагога – оригінальний зразок архітектури, аналога якому немає ніде в Європі. Відвідайте затоплений кар&'єр в Радванському районі. Колись тут активно добували базальт, а потім, за легендою, всього за один день з'явилося нинішнє озеро глибиною 40 м. Навіть якщо ви приїдете не в пляжний сезон – тут на вас чекають дивовижні види.

Замок в Ужгороді

Куди поїхати?

Околиці Ужгорода теж примітні своїми визначними пам'ятками. З невеликою оглядовою екскурсією цілком можна впоратися за кілька годин, тож вихідних вам точно вистачить.
• У 12 км від міста збереглися руїни старовинного Невицького замку, який датується 12 століттям. Біля нього – густий зелений парк, колишні мисливські угіддя.
• У 5-6 км знаходиться найстаріша українська святиня і головна визначна пам'ятка всього Закарпаття – Горянська ротонда з частково збереженими фресками та розписами італійських майстрів.

Ужгород центр, вихідні дні

Варіанти проживання

Ужгород – невелике місто, тому дістатися з однієї точки в іншу зовсім нескладно.
• Найбільше розмаїття житла – в центрі, де і зосереджені найцікавіші вулички, пам'ятки та заклади.
• Популярні й квартири на іншому березі річки Уж, поблизу Ужгородського замку.
• А якщо вам до душі усамітненість та близькість природи, зверніть увагу на квартири коло Боздоського парку.
Вартість однокімнатних квартир подобово в Ужгороді починається від 300 грн за добу, двокімнатних – від 400 грн.

Деца у ноторя Ужгород

Що обов'язково потрібно спробувати в Ужгороді?

Закарпатська кухня – знахідка для гурманів і шанувальників гастрономічного туризму. В Ужгороді обов'язково візьміть бограч, боб-левеш, банош, кремзлики та гуляш. Міські кондитерські відомі ароматною кавою та незвичайними десертами за доступними цінами. Як і більшість західноукраїнських міст, Ужгород славиться колоритними закладами. Відвідайте затишний і недорогий Egan Pub, молодий, але вже популярний Fabbrica Drugetti, вишуканий французький La Bochee, кондитерську «Штефаньо» зі знаменитим тортом «Ужгородський». Не полінуйтеся пройтися до веселої і парадоксальної «Деци у нотаря» та до кафе-музею «Під замком». Місцеве пиво можна спробувати в «Унгвайзері», а справжню італійську піцу – в «Антресолі». З незвичайних сувенірів – вишиті лляні вироби ручної роботи, домашня копчена ковбаса, локальне вино, хустівський сир, закарпатська бринза і солодка мелена угорська паприка.

Набережна ужгорода

Ужгород – красиве місто з багатою історією, незвичайною атмосферою і особливим ритмом життя. Вихідних вам цілком вистачить, щоб познайомитися з його основними пам'ятками, тому не втрачайте таку можливість!



Коментарі:

userpic