Квартири подобово в Україні
Реєстрація або Мій кабінет Увійти
Miete - квартири в Україні  
Список
Місто
Фільтри
Пошук квартири:

Сам собі гід: знайомство з Івано-Франківськом

Івано-Франківськ є не тільки культурним центром Прикарпаття, а одне з найбільших міст в Галичині. Місцеві ж називають коротко - Франик. Щоб не поспіхом ознайомиться з містом за 2 дня: намилуватися старою і сучасною архітектурою, побалувати свого внутрішнього гурмана, відчути весь колорит місцевого життя, а також, вибрати кращий варіант проживання, потрібно своєчасно спланувати свою подорож.

Івано-Франківськ за 2 дні

Визначні пам'ятки міста «must see»

Почніть свою подорож з центральної вулиці міста - Незалежності. Самі ж Франківчани дали їй назву «Стометрівка», хоча протяжність її зовсім не 100 метрів, як можна подумати з назви, а приблизно 500. Протягом всієї прогулянки центральною вулицею Ви будете насолоджуватися красою архітектури, різноманітністю магазинів і ресторанів, вуличною музикою і картинними виставками під відкритим небом. Далі стометрівка плавно переходить в Вічевий Майдан де в центрі розташований центральний фонтан. Парочка красивих знімків в скарбничку. Родзинкою міста вважають незвичайну Ратушу. Зайшовши всередину можна не тільки відвідати музей, але і піднятися на оглядовий майданчик, де відкривається прекрасний вид міста з пташиного польоту. Кажуть, там не так вже й високо. Може варто перевірити?

Недалеко від Ратуші розташовані фрагменти старовинної фортеці Станіславського замку, які стали частиною галереї «Бастіон». Архітектори бастіону віртуозно об'єднали історичну пам'ятку з сучасним арт-об'єктом. Завдяки чому є можливість не тільки прогулятися красивою терасою, а й зазирнути в галерею де знаходяться магазини сувенірів, парфумів, одягу, а також ресторани, кафе і галерея сучасного мистецтва «Арт на Мур». Гуляючи центром неможливо не звернути свою увагу на: палац Потоцьких, художній музей «Колегіальний костел Діви Марії», Кафедральний собор Воскресіння і Вірменський собор.

Стометрівка в Івано-Франківську

Де відпочити та смачно поїсти

Від центру міста вулиця Шевченка не тільки дасть можливість отримати насолоду від красивої алеєю, посидіти на лавочках і послухати місцевих музикантів, а й приведе до центрального парку культури і відпочинку. У цьому парку часто проводять різні фестивалі, концерти, а також працюють атракціони. Всього лише вузенька дорога відокремлює парк від міського озера, в центрі якого - острівець кохання. Саме на цьому острівці всі закохані пари в знак своїх почуттів вішають замки зі своїми ініціалами.

У перервах між вивченням міста і відпочинку не забудьте покуштувати місцевих страв. Наприклад, спробуйте гуцульський банош в ресторані карпатської та європейської кухні «Франк.Ко». Або ж насолодіться стравами італійської кухні з нотками Карпат в ресторані «Fabbrica». Тут подають пасту з карпатськими грибами, або піцу з річковою фореллю. Але найвідомішим закладом в місті є бар «Десятка», який славиться великою різноманітністю смачних страв, великими порціями і середніми цінами. Що ж стосується гарячих напоїв, краще відправиться в популярне кафе "Говорить Івано-Франківськ", де за чашкою кави можна дізнатися прямо зі столів про тутешніх знаменитостей. Велика кількість різних пабів, ресторанів і кафе дадуть можливість не тільки смачно поїсти, а й поспілкуватися з місцевими жителями, які можуть розповісти багато цікавого про місто.
Для любителів прекрасного двері філармонії та театру відкриті щодня, але ось наявність квитків треба уточнювати.

Фото Франика

Пам'ятайте: головне в будь-якій подорожі - вчасно подбати про нічліг

Ціни на проживання в Івано-Франківську збільшуються, здебільшого, в зимовий період в зв'язку з географічним розміщенням міста. Адже поруч гори Карпати, а також всім відомий гірськолижний курорт Буковель. Що робить місто ще більш привабливим для мандрівників і відпочиваючих.

Ви можете зняти квартиру подобово в Івано-Франківську, що обійдеться Вам від 350 грн за ніч в однокімнатній квартирі, або ж від 450 грн – у центрі міста. Плюс цього варіанту житла – зручність в заселенні, адже час заїзду та виселення вибираєте самі. Радимо вибрати підходящу квартиру і домовиться з господарями заздалегідь, перед поїздкою. Це найпростіший спосіб не тільки заощадити, але і жити в радіусі пішої доступності до всіх визначних пам'яток. Все залежить від вашого бюджету і очікувань від житла.

Фонтан в центрі Івано-Франківська

Скористайтеся порадами щодо планування свого вікенду, щоб повноцінно відкрити для себе Івано-Франківськ всього лише за 2 дні. Тоді місто подарує Вам мікс яскравих вражень, позитивних емоцій, нові знайомства, а, можливо, і любов :-) Івано-Франківськ – місто динаміки і тиші одночасно. Як кажуть місцеві жителі: «Варто тільки побувати одного разу в Франику, як він змусить повернутися в нього знову».



Коментарі:

userpic