Квартири подобово в Україні
Реєстрація або Мій кабінет Увійти
Miete - квартири в Україні  
Список
Місто
Фільтри
Пошук квартири:

Замки Західної України: 5 замків, які варто відвідати

Замки і фортеці - машина часу, що переносить людину в іншу епоху, і дає можливість відчути всю велич тих часів в наші дні. У Західній Україні розташувалося безліч старовинних замків в 5 з яких кожен точно знайде щось для себе: містику, романтику, спокій або ж натхнення. А головне - ще краще пізнає рідну країну.

Замок Любарта

Могутній Замок Любарта

Луцький замок давно вважається одним із старовинних символів міста, що зберігає в собі, ось уже 7 століть, історію волинської області. Побувати в замку Любарта - це проникнутися духом епохи, пізнати оборонну цінність замку. Крім древньої архітектури, на території розташований ряд музеїв: музей книги, музей дзвонів, музей середньовічної техніки, художній музей. Особливої ​​уваги гідна картинна галерея, в якій представлені оригінал Айвазовського і експонатів за кресленнями Леонардо да Вінчі. Також можна разом з екскурсоводом піднятися на вежу замку, з якої відкривається чудовий вид на Старе місто, або спуститися в підземелля і подивитися розкопки собору Іоанна Богослова.

Замок Любарта в Луцьку

Адреса: вулиця Кафедральна 1А, місто Луцьк.
Як дістатись: від Луцького авто- або залізничного вокзалу до замку Любарта можна доїхати на громадському транспорті.
Час для відвідування замку: щодня з 10:00 до 19:00 (влітку) до 17:00 (в міжсезоння).
Телефон: +38 (03327) 2-45-88.
Ціна вхідного квитка: 30 гривень для дорослих, 20 гривень для дітей.
Варіанти проживання: зняти подобово квартиру в Луцьку буде коштувати від 350 гривень з усіма зручностями і комфортним місцем розташування.

Підгорецький замок

Таємничий Підгорецький замок

Підгорецький замок ось вже століття зберігає в собі красу ренесансного стилю та елементи містики. Сьогодні гості замку можуть відвідати Китайський кабінет, пройтися по Золотому, Кармазинова і Лицарського залах та вивчити стіни палацу, що прикрашені картинами європейських художників і архівними фотографіями. Окрім цього, заворожують монументальні портали, що розкидані по замку, і камін з чорного мармуру. Любителям містики слід спуститися в підземелля та послухати легенду про Білу Пані - привид жінки, що бродить по замку. Згідно з цією легендою, один з власників резиденції живцем замурував в стіну підземелля свою молоду дружину і, з тих пір, її душа не може знайти спокій. Зовні замок оповитий парком в італійському стилі, єдиним у своєму роді в Україні, а у відстані в 300 метрів від палацу знаходиться старовинний костел Воздвиження та святого Йосипа.

Замок Підгорецький в селі Підгірці

Адреса: село Підгірці, Львівської області.
Як дістатись: зі Львова потрібний автобус в село відправляється від автостанції №2. Самостійно на машині знайти замок не складе труднощів - потрібно їхати в напрямку Золочіва по дорозі до якого і знаходиться Підгорецький замок.
Час для відвідування замку: вівторок-п'ятниця з 11:00 до 17:00, субота-неділя з 10:00 до 18:00. Понеділок зачинено.
Телефон: +38 (03266) 3-07-40.
Ціна вхідного квитка: 30 гривень для дорослих, екскурсія - 60 гривень, вхід на виставку - 30 гривень.
Варіанти проживання: зупинитися у Львові в однокімнатній квартирі буде коштувати від 350 гривень за добу.

Ужгородський замок

Захоплюючий Ужгородський замок

Ужгородський замок в замку, що розкинувся над річкою Уж, сповнений тисячолітньою історією, і є найдавнішою історичною пам'яткою Ужгорода. У стінах замку розташувався Закарпатський краєзнавчий музей, що знайомить з історією не тільки самого замку, а всього Закарпаття: від скульптур до фауни. У двоповерховому спорудженні знаходиться понад 40 приміщень з різними експозиціями, а на другому поверсі в лицарському залі розмістилася красива внутрішня каплиця. Любителям містики варто спуститися в підземелля, щоб побачити експозицію знарядь тортур і почути від гіда історію про «полювання на відьом», моторошна атмосфера забезпечена. Також можна відвідати ресторан «Ужгородський замок» і дегустаційний зал закарпатських вин, що розташовані у дворі замку. Крім цього привертає погляд безліч фігур і колодязь глибиною в 36 метрів.

Замок в Ужгороді

Адреса: місто Ужгород, вулиця Капітульна, 33.
Як дістатись: в Ужгороді до замка від вокзалу, можна дістатися на маршрутці № 5 до вул. Корятовича, а далі потрібно трохи пройтися до Замкової гори.
Час для відвідування замку: вівторок-неділя з 10:00 до 17:00, Понеділок вихідний.
Телефон: +38 (03126) 1-44-32.
Ціна вхідного квитка: 45 гривень для дорослих, 35 гривень для студентів, 20 гривень для учнів, діти дошкільного віку - безкоштовно. Екскурсії - 200 грн.
Варіанти проживання: зняти квартиру на добу в Ужгороді буде коштувати від 300 гривень за ніч.

Замок Паланок в Мукачево

Романтичний замок Паланок в Мукачево

Замок Паланок побудований на 68 - метрової, в минулому, вулканічній горі і відомий не тільки в Україні, а й в Європі. Варто обов'язково хоч раз в житті побувати в цьому замку: навідатися у старовинні винні підвали, отримати насолоду від незвичайних експонатів виставок, помолитися в церкві розташованої усередині, помилуватися прекрасним видом з замкової гори. Однією з родзинок замку - картинна галерея в якій представлені полотна відомих українських, польських угорських художників, а також колекція ікон 16 - 19 століть. Єдине джерело води на замковій горі - замковий колодязь глибиною 76 метрів. Особливої ​​романтичного шарму всієї пам'ятки додають вуличні музиканти, що на вихідні наповнюють музикою подвір’я замку.

Замок Паланок

Адреса: місто Мукачево, вулиця Графа фон Шенборна, 42.
Як дістатись: з Ужгорода дістатися Мукачево можна на поїзді або на автобусі.
Час для відвідування замку: з 09:00 до 18:00, без вихідних.
Телефон: +38 (099) 273-21-99.
Ціна вхідного квитка: 50 гривень для дорослих, 30 гривень для дітей. Екскурсії - 150 грн.
Варіанти проживання: зняти квартиру подобово в Мукачево коштує від 400 грн. за добу.

Замок Шенборнів

Елегантний Замок Шенборнів

Елегантний Палац Шенборнів - одна з головних визначних пам'яток Закарпаття, де за красивою архітектурою в стилі французького ренесансу стоїть вікова історія. Особливість замка його астрономічний символізм: 4 вежі - за кількістю пір року, 52 кімнати - за кількістю тижнів на рік, 365 вікон - за кількістю днів, 1 замуровані вікно для високосного рока і 12 дверей - за кількістю місяців у календарному році. Замок прикрашений садом-дендрарієм, в якому можна знайти джерело краси і молодості - гарна можливість випити цілющої води. Крім цього в глибині парку знаходиться штучне озеро у формі карти тодішньої Австро-Угорської області. Сьогодні в стінах замку знаходиться санаторій «Карпати».

Елегантний Палац Шенборнів

Адреса: село Карпати, Закарпатська область.
Як дістатись: Дістатися замку можна на автобусі «Ужгород-Свалява» від автостанції Мукачево у напрямку до села Чинадієво, або до станції «Карпати». З Мукачево, Львова, Стрия через дану станцію проходить ряд електропоїздів, міжміського і міжнародного сполучення, які зупиняються на платформі «Карпати».
Час для відвідування замку: щодня з 08:30 до 16:30, без вихідних.
Телефон: +38 (03131) 7-33-07.
Ціна вхідного квитка: 30 гривень для дорослих, для дітей безкоштовно.
Варіанти проживання: зупинитись можна в санаторію Карпати, що знаходиться на одній території з замком. Ціна проживання від 650 грн.

Поповніть свою скарбничку «спогадів» новими відкриттями. Виберіть відповідний день і вирушайте досліджувати західну Україну: її історію, легенди і магію минулого в старовинних замках і фортецях.



Коментарі:

userpic