Квартири подобово в Україні
Реєстрація або Мій кабінет Увійти
Miete - квартири в Україні  
Список
Місто
Фільтри
Пошук квартири:

Що подивитися в Одесі за 2 дні - покрокова інструкція

У Вас лише два дні в Одесі, щоб прогулятися по Дерибасівській, помилуватися морем, побачити пам'ятник Дюку і ще десяток місць must see? Дізнайтеся, як правильно організувати час, куди вирушити в першу чергу і чому допоможе вдала оренда квартири подобово.

День перший: знайомство з центром і головними пам'ятками

Прибувши на залізничний вокзал, 20-30 хвилин по вулиці Пушкінській - і Ви опинитеся в самому серці міста. Починати знайомство з Одесою найкраще з центральної пішохідної вулиці - Дерибасівської. Прогуляйтеся від пам'ятника 12-му стільцю з роману Ільфа і Петрова до пам'ятника де Рібаса, а тоді поверніть до музею морського флоту і Одеського оперного театру, який вважається найстарішим оперним театром в Україні.

Одеса, вигляд на Морвокзал

Наступною точкою Вашої прогулянки стане Приморський бульвар зі знаменитим пам'ятником Дюку де Рішельє. Помилуйтеся панорамним видом на Чорне море, а тоді зійдіть по легендарних Потьомкінських сходах до морського вокзалу. До речі, сходи називають одними з найкрасивіших в Європі! Зазирніть також до Воронцовського маяка, розташованого поруч.

На зворотному шляху, піднявшись від морського вокзалу до Приморського бульвару по Потьомкінських сходах або на фунікулері, пройдіться до Воронцовського палацу. Недалеко знаходиться пішохідний Тещин міст, де закохані пари вішають замки. Варто також заглянути в музей вогню, в якому зберігається приголомшлива колекція запальничок - понад 2500 примірників з усього світу!

День другий: родзинки міста, море і ресторани

Другий день в Одесі - це час розслабитися, відпочити від поспіху і побачити місця, які не входять в список «обов'язкових до перегляду», але не менш цікаві. Серед таких - «плоский будинок», який на перший погляд здається простою стіною, але насправді є повноцінним будинком, в якому і зараз мешкають люди. Придивіться під іншим кутом і дізнайтеся, в чому заковика! Ще одне незвичайне місце - дворик мистецтв або «Вікно в Європу», який розташований навпроти музею ім. Пушкіна. У дворику звичайного житлового будинку Ви побачите малюнки та інсталяції в стилі 18-19 ст.!

Одеса, море, пляж

Якщо дозволяє сезон і погода, відпочиньте на пляжі і покупайтесь. Якщо не дозволяє, все одно сходіть на пляж, помилуйтеся морем і насолодіться шепотом хвиль, який не так легко розчути під час напливу відпочивальників. Найзручніше від центру пройти через парк імені Тараса Шевченка до пляжу Ланжерон. Крім звичайної пляжної інфраструктури тут є дельфінарій і океанаріум. Трохи нижче розташований пляж Отрада, а якщо є час і бажання, можете вирушити в південну частину міста в найбільш тусовочний і елітний район Аркадія.

Оскільки між прогулянками потрібно знайти час на сніданок, обід і вечерю, виберіть кілька ресторанів або кафе по Вашому маршруту. Щоб не тільки поїсти, а й цікаво провести час, зверніть увагу на яскраву закусочну «Одесская бутербродно-рюмочная Тюлька» або, наприклад, на автентичний середньовічний ресторан Legend. В Одесі, як і в будь-якому туристичному місті, працюють чимало цікавих тематичних ресторанів, які вражають і смаками, і дизайном.

Розміщення в Одесі на два дні

Пам'ятайте: запорука того, що Ви встигнете відвідати всі заплановані місця - вдалий вибір варіанту розміщення. Найкраще зняти квартиру подобово в центрі Одеси, в межах пішої доступності від головних визначних пам'яток. Так Ви встигнете все подивитися, не витрачаючи час на громадський транспорт, нікуди не поспішаючи і не турбуючись про те, щоб встигнути на останню маршрутку чи тролейбус.

Одеса, вид з квартири на парк Шевченка

Вибір квартири залежить також від Ваших цінових очікувань, адже в найпопулярніших районах міста ціни вищі. Однак, якщо Ви відвідаєте місто в будні, а не на вихідних, зможете заощадити. Зняти однокімнатну квартиру для 2 осіб в низький сезон можна від 350-450 гривень за добу, двокімнатну для 4 осіб - від 500-700 гривень за добу. Квартира подобово стане зручним варіантом також завдяки можливості домовитися з власником про зручний час заїзду та виїзду.

Скористайтеся порадами щодо відпочинку та розміщення на два дні і подаруйте собі незабутні моменти в Одесі, справжній «перлині біля моря»!



Коментарі:

userpic